Transnistria stiri: 1434
Preşedintele stiri: 4031

Cele trei condiții ale Austriei pentru a primi România în Air Schengen

11 dec. 2023,, 08:15   Politică
2712 0

Ministerul austriac de Interne a transmis, la solicitarea postului Digi24, care sînt condițiile Austriei pentru a accepta România în Schengen, însă - important - doar pentru transportul pe cale aeriană. Ridicarea controalelor la frontierele terestre este subiectul unor discuții separate.

Austria a formulat trei condiții pentru a ridica controalele la frontierele aeriene pentru România, potrivit răspunsului primit de Digi24.

  1. Consolidarea în continuare a protecției la frontierele externe ale Uniunii Europene. Prezența Frontex (poliția de frontieră a Uniunii Europene - n.r.) la frontiera bulgaro-turcă ar trebui să fie cel puțin triplată. Prezența Frontex (poliția de frontieră a Uniunii Europene - n.r.) la frontiera bulgaro-turcă ar trebui să fie cel puțin triplată.

De asemenea, trebuia crescut „substanțial” sprijinul financiar pentru protecția frontierelor externe bulgare și române.

  1. Controale consolidate la frontieră la frontierele terestre dintre Bulgaria și România, precum și dintre România și Ungaria.

  2. „Asumați-vă responsabilitatea pentru migranții care au sosit ilegal în Austria” - este a treia condiție formulată de Ministerul austriac de Interne.


„Dacă aceste condiții sînt îndeplinite, Austria poate fi de acord cu (primirea României în) Air Schengen” (pentru spațiul aerian - n.r.), se mai arată în răspunsul de la Viena. Ministrul austriac de Interne Gerhard Karner este gata să accepte intrarea României în Spațiul Schengen în ceea ce privește aeroporturile, cu condiția ca România și Bulgaria să accepte migranți din Siria și Afganistan și controale sporite la frontieră între Bulgaria și România și între Ungaria și România, au scris publicațiile austriece sâmbătă.

8
1
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?