X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Trei partide din Moldova au anunțat crearea unui bloc politic

28 ian. 10:40   Politică
5061 0

Sîmbătă, 27 ianuarie, a avut loc ședința comună a Birourilor politice ale Platformei Demnitate și Adevăr (DA), Ligii Orașelor și Comunelor (LOC) și a Partidulului Schimbării.

Cele trei formațiuni au decis crearea unui Bloc politic în perspectiva alegerilor prezidențiale și identificarea unui candidat comun la scrutinul din toamna acestui an.

Totodată, prin declarația adoptată la ședința de ieri, cele trei partide au decis că vor participa în bloc și la alegerile parlamentare.

Declarația adoptată de cele trei partide prevede următoarele: elaborarea unui demers politic și electoral nou în vederea participării în campaniile electorale din 2024 și 2025; elaborarea unui program politic și electoral comun și consultarea acestuia cu societatea; identificarea unui candidat comun, care va fi susținut la alegerile prezidențiale; pregătirea de alegerile parlamentare.

Într-o declarație comună, cele trei partide precizează că au adoptat decizia de a-și uni forțele, "pornind de la lipsa de eficiență a actualei guvernări de a oferi cetățenilor un nivel de viață decent; lipsa de rezultate în reforma justiției; absența oricărui progres în lupta cu corupția, confiscarea politică a procesului obiectiv de integrare europeană; tolerarea unor grupuri oligarhice în sînul guvernării; lipsa rezultatelor palpabile în actul guvernării".


10
6
1
1
28

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?