Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Pascaru: „Autoritățile nu se descurcă atît de bine pe cît încearcă să o demonstreze”

20 iun. 2022,, 18:45   Politică
3315 0

Autoritățile moldovenești încearcă să cîștige agenda publică, dar nu se descurcă atît de bine pe cît încearcă să o demonsterze, iar opoziția are tot dreptul să iasă la proteste active.

Această opinie a fost exprimată pentru eNews de fostul deputat al Parlamentului Republicii Moldova din PSRM, liderul mișcării „Voevod”, Nicolae Pascaru, relatează Noi.md.

„PAS trîmbițează sus și tare că la noi totul este în regulă, oferim tuturor șanse egale de a-și apăra drepturile. De exemplu, permitem marșul persoanelor LGBT. Da, autoritățile permit și încurajează marșurile reprezentanților minorităților sexuale din Moldova. Totuși, la nimeni nu-i discriminează la noi în tara, reprezentanții lor sunt chiar în structuri de putere. Și situația reală din țară în sfera economică și socială este catastrofală. Inflația este de aproape 30%, combustibilul a crescut cu 100%.Nu există democraţie şi adevărată libertate de exprimare. Şi, prin urmare, opoziţia are tot dreptul să meargă la proteste active", a spus Nicolae Pascaru.

Fostul deputat subliniază că guvernarea este dornică să facă din Moldova candidat la UE, dar partenerii lor occidentali i-au oferit deja cartonașe „roșii”. Există motive de reproșuri față de ea, dar și de a-i indica asupra greșelilor comise.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?