X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Parlamentul, îndemnat să o demită pe Avocata Poporului

1 dec. 2021,, 16:17   Politică
2583 1

Parlamentul trebui să o demită pe Avocata Poporului, Natalia Moloșag. Este opinia membrului Comunității WhatchDog, Valeriu Pașa.

El spune că în aceste condiții, ar trebui desfășurat rapid un concurs de selectare a Ombudsmanului, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

Postarea a fost scrisă la scurt timp, după ce Moloșag a susținut o conferință de presă, în care a vorbit despre legăturile pe care le are cu Dmitri Godorog, cunoscut fiind ca „proxenet condamnat”. Aceasta a declarat că a avut încheiat un contract de prestări servicii în perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2021, pe bază de voluntariat, în cadrul Oficiului.

„Greșelile devin mai grave dacă sunt negate și se insistă că nu ar exista. Este exact cazul doamnei avocată a poporului. Acum Parlamentul ar trebui să ia rapid decizia de a o demite. Apoi să își pună cenușă pe cap și să își ceară scuze de la întreaga societate pentru simularea concursului (salut, Olesea Stamate) , să promită că de data asta e pe bune (fără aiureală cu 2 cîștigători) și să desfășoare rapid un concurs de selectare a (sau ombudswoman). Concursurile pe bune nu sunt ele perfecte, dar cert mai bune decît deloc sau imitative cum a fost aici.

Guvernarea PAS va face inevitabil greșeli. Avînd în vedere că majoritatea celor aflați azi în poziții cheie nu au nici experiență, mulți nici minima înțelegere adecvată a ce înseamnă să guvernezi – vor fi destul de multe. Însă cît de mult vor influența acestea calitatea guvernării și imaginea acesteia depinde de cum vor fi gestionate. Recunoașterea greșelilor este prima și cea mai bună soluție, cea mai proastă este blamarea cetățenilor și/sau presei (fie aceasta chiar de propagandă și fake news). Oamenii care au inventat transparența nu au fost din societatea civilă – au fost din guverne. Pentru că este un instrument foarte bun pentru a cîștiga încrederea alegătorilor”, a scris Valeriu Pașa.


Avocata Poporului Natalia Moloșag a ajuns în gura presei după ce bloggerul Eugen Luchianiuc a scris într-un articol despre legăturile Nataliei Moloșag cu Dumitru Godorog, persoană condamnată anterior pentru proxenetism.

Acesta și-a recunoscut integral vinovăția, precum că din 2012 – pînă la momentul reținerii, 2017, a atras persoane la prostituție, cu însușirea de foloase pe urma prestării de servicii cu caracter sexual online.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?