X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Opinie: "CSS în mîinile Maiei Sandu devine un instrument periculos"

8 feb. 2021,, 12:40   Politică
3425 11

Consiliul Suprem de Securitate, care anterior era un organ destul de inofensiv și concluziile căruia purtau un caracter de recomandare, în mîinile Maiei Sandu el devine un instrument periculos după includerea în componența sa a colegilor din fostul său partid și a organizațiilor neguvernamentale loiale.

Această opinie a fost exprimată de jurnalistul Valeriu Reniță, în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițca-Pahomova", relatează Noi.md

"După aceasta se poate presupune că doamna președinte din orice astfel de organ independent sau inofensiv ca Consiliul Suprem de Securitate cu funcții de recomandare, poate face orice. Adică, CSS va fi un produs cu scop dublu", a menționat jurnalistul.

În opinia lui, invitația în cadrul CSS a colegilor Maiei Sandu din fostul partid PAS și a reprezentanților unor ONG-uri loiale ei, este o surpriză pentru toată lumea și nu doar pentru Moldova, dar poate pentru întreaga lume.

""În Consiliul Suprem de Securitate se adună, de obicei, oameni care au, într-adevăr, o greutate mare și o voce de stat importantă. Dar cînd se adună sub acoperișul acestui consiliu, toate discuțiile și chiar concluziile lor poartă un caracter de recomandare. Sau, mai degrabă, purtau mai devreme. Acum, după cum am înțeles, ei devin un instrument periculoc, pentru că acolo nu se dicută pur și simplu ceva. La prima ședință a CSS în noua componență, procurorul general "a primit peste mîini". De tot ce a făcut greșit în 30 de ani Procuratura, a fost învinuit Alexandr Stoianoglo. El trebuia poarte răspundere pentru toți", a spus Valeriu Reniță.


El consideră că în lipsa unui guvern funcțional, CSS devine un instrument îngrozitor în mîinile Maiei Sandu, și de la el ne putem aștepta la orice: presiune asupra anumitor instituții ale puterii, a procuraturii, a altor instituții de drept, presei etc.

"Vom vedea. Ei se află deocamdată la o limită a răbdării. Ei încă mai tolerează. Dar judecînd după ce scriu pe rețelele de socializare susținătorii Maiei Sandu, tot felul de troli, ei transmit ceea ce s-ar putea întîmpla în țara noastră, cînd președintele va avea acea plenitudine a puterii, care anterior era în mîinile șefului statului ca în perioada lui Voronin. Dar dacă Voronin respecta Constituția, consilierii săi se țineau pe linie, nu treceau limitele Constituției, și acest lucru era urmărit de Occident și vorbeau ambasadorii străini, atunci Maiei Sandu nu-i va spune acum nimeni nimic", a menționat jurnalistul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?