X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Opinie: "Trebuie de aprobat un nou guvern sau de acordat împuterniciri celui actual"

11 mar. 2021,, 16:13   Politică
2601 7

Parlamentul Republicii Moldova trebuie să ofere împuterniciri actualului guvern sau să aprobe un cabinet de miniștri cu drepturi depline, condus de candidatul majorității parlamentare, Mariana Durleșteanu, și să înceapă în sfîrșit să lucreze eficient, să lupte împotriva pandemiei, să restabilească ordinea în întregul sistem de sănătate și să desfășoare mai activ procesul de vaccinare.

Această opinie a fost exprimată de istoricul, politologul Boris Șapovalov într-un comentariu pentru eNews, relatează Noi.md.

El crede că de aceste probleme ar trebui să se ocupe un guvern cu drepturi depline, dar, dacă președintele țării, Maia Sandu, nu va propune la funcția de prim-ministru candidatul din parte majorității parlamentare, atunci parlamentul și guvernul, în actuala situație critică, are dreptul pur și simplu să ignore șeful statului, avînd în vedere că punerea sub acuzare a președintelui în cadrul procedurii existente din punct de vedere tehnic este imposibilă, iar "înlăturarea" pentru cinci minute a președintelui, acțiune practicată anterior de către CC, este ilegală.

"Dacă președintele încalcă Constituția și nu înaintează la funcția de premier candidatura majorității parlamentare, atunci Parlamentul ar trebui să decidă asupra guvernului, să ofere competențe miniștrilor interimari sau să aprobe o nouă componență a guvernului condus de Durleșteanu. Conform Constituției, acesta este un drept legal al Parlamentului. Țara nu poate deveni ostatică a ambițiilor unei singure persoane", a declarat Boris Șapovalov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?