X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Maia Sandu a semnat decretul privind eliberarea lui Sergiu Furdui de la Curtea de Apel Chișinău

25 mar. 2021,, 10:42   Politică
3782 2

Președinta R. Moldova a semnat Decretul privind eliberarea lui Sergiu Furdui din funcția de judecător la Curtea de Apel Chișinău. Documentul a fost semnat la data de 23 martie curent.

„Președintele Republicii Moldova decretează,
Domnul Sergiu FURDUI se eliberează din funcția de judecător
la Curtea de Apel Chișindu, conform cererii de demisie”, se menționează în document.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat în ședința de marți, 9 martie, cererea de demisie a lui Sergiu Furdui din funcția de judecător la Curtea de Apel Chișinău.

Furdui a activat în calitate de magistrat la Curtea de Apel Chișinău din anul 2012, scrie zdg.md.


Furdui a apărut în opinia publică în anul 2012, atunci cînd mai multe ONG-uri s-au indignat față de un document semnat de Furdui, în calitate de vicepreședinte al Colegiului Penal al Curții Supreme de Justiție (CSJ), prin care acesta recunoaștea, indirect, independența regiunii transnistrene. Potrivit documentului semnat de magistrat, regiunea transnistreană ar fi „un stat separat”, iar deciziile emise de instanţele acestuia nu ar ţine de competenţa CSJ.

Concluziile judecătorului Furdui erau făcute în contextul condamnării, de către instanţele din stînga Nistrului, la ani grei de puşcărie, a cîtorva cetăţeni moldoveni. CSM a decis atunci ca judecătorul să fie „atenționat”.

În anul 2012, Sergiu Furdui a deținut funcția de vicepreședinte al Colegiului penal al CSJ, iar în anul 2007, Furdui a ocupat funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?