Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Maia Sandu va iniția un proces de judecată față de doi deputați socialiști

25 iun. 2021,, 07:46   Politică
5397 34

Președinta Maia Sandu a anunțat că îi va acționa în judecată pe deputații PSRM Grigore Novac și Adrian Lebedinschi, după ce cei doi au acuzat că instituția prezidențială a fost implicată la răpirea de pe teritoriul Republicii Moldova a fostului judecător ucrainean Nicolae Ceaus.

„Am auzit aceste minciuni deja de cîteva ori și acești socialiști insistă pe această minciună. Eu o să merg în instanța de judecată și o să le cer să vină cu probe, dar probe nu există, pentru că eu nu am fost implicată în acest caz. Nu o să mai accept atîtea acuzații false în adresa mea. Îmi pare rău că instituțiile statului nu au reușit să afle despre această sechestrare și s-o prevină. Că instituțiile statului nu sînt suficient de puternice, aceasta este altceva”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „PRIME TIME” de la Prime TV.

Șefa statului a mai adăugat că așteaptă rezultatele anchetei de la instituțiile de drept ale statului pe acest caz.

„După ce s-a aflat despre aceasta, eu am avut mai multe discuții cu Procuratura și SIS. Ministerul de Interne nu a binevoit să prezinte informații, dar din ceea ce mi s-a spus mie este că PG și MAI lucrează și o să ne prezinte rezultatele anchetei. Eu aștept rezultatele anchetei instituțiilor statului”, a mai punctat președinta Sandu, care a adăugat că nu crede precum că conducerea SIS-ului ar fi fost implicată în operațiunea de răpire a fostului magistrat ucrainean.

Amintim că, membrii Comisiei parlamentare de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor presupusei răpiri a ex-judecătorului ucrainean Nicolai Ceaus, Adrian Lebedinschi și Grigore Novac, în cadrul unei conferințe de presă au acuzat că în operațiune au fost implicate și structuri ale statului Republicii Moldova, iar urmele acestei crime duc inclusiv la Președinție.


„Comisia a audiat mai multe persoane, reprezentanți ai instituțiilor, am dat de urmele celor care l-au răpit pe Ceaus, am constatat cîrdășia instituțiilor de stat în această crimă. Urmele acestei crime duc și la instituția prezidențială. Noi nu am avut deschidere ori conlucrare sub nici o formă din partea instituției prezidențiale, chiar dacă am expediat mai multe demersuri. SIS a încercat să ne ducă pe pistă greșită”, a precizat Grigore Novac.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?