X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Maia Sandu, răspunde PSRM: Este o activitate ce se încadrează în normele legale

9 feb. 2021,, 13:33   Politică
4705 12

După ce astăzi deputați PSRM au cerut explicații de la Președinție despre ședința secretă a șefului statului, Maia Sandu, cu un grup de judecători, nu a întîrziat să apară și reacția președintelui în acest sens.

”A fost o întîlnire de lucru cu un grup de judecători, la care am discutat despre felul în care văd magistrații reforma justiției. Este o activitate ce se încadrează în normele legale și constituționale, Președintele țării fiind în drept să discute cu oricine crede necesar dintr-un sector sau altul”, a declarat pentru Noi.md Sorina Ștefîrță, purtătoare de cuvânt a președinției Republicii Moldova.

Totodată, aceasta a menționat că la briefingul pe care l-a susținut ieri, doamna Maia Sandu a confirmat că asemenea întrevederi vor mai avea loc și că ele vor fi, la fel, despre reforma justiției.

”Restul sînt interpretări și insinuări. Doamna Președinte a vorbit de nenumărate ori despre mandatul ei anticorupție, mandat oferit de cetățeni, și anume asta își asumă să facă - ordine în justiție.”, a mai punctat serviciul de presă al instituției prezidențiale.

Reamintim că, astăzi, parlamentarii au expediat o solicitare în adresa Președenție, prin care solicită răspunsul la mai multe întrebări: care a fost scopul și agenda ședinței secrete? Cine concret din judecători a participat? De ce anume acești judecători au fost invitați și după care criterii au fost selectați? Ce subiecte au fost discutate la ședința secretă? Cine sînt angajații administrației prezidențiale, care au participat la întîlnire? ș.a.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?