Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Cine sînt candidații propuși la funcția de membri ai Comisiei Electorale Centrale

15 sep. 2021,, 17:17   Politică
2699 0

Zece persoane vor fi propuse plenului Parlamentului, pentru a fi desemnate în calitate de membru al Comisiei Electorale Centrale.

În cadrul ședinței de astăzi, Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat raportul pentru un proiect de hotărîre în acest sens.

Potrivit legislației, Comisia Electorală Centrală are nouă membri – opt desemnați de Parlament și unul de Președintele țării.

Proiectul de hotărîre prevede că partidele parlamentare au propus nouă candidaturi, după principiul respectării reprezentării proporționale a majorității și a opoziției. Așadar, Fracțiunea PAS a propus cinci candidați. De asemenea, trei membri au fost propuși de Fracțiunea parlamentară a BCS, iar Fracțiunea a Partidului ”ȘOR” a propus un candidat pentru funcția de membru al CEC

Persoanele care vor fi propuse spre desemnare în funcția de membru al Comisiei Electorale Centrale sînt: Berlinschii Alexandru, Caraman Angelica, Gurduza Sergiu, Lupașco Ludmila, Musteața Alexandru, Postolache Vasile, Miron Vitalie, Enciu Lilian și Banaru Vadim.


În urma intervievării candidaților, cîțiva membri ai Comisiei juridice, numiri și imunități au exprimat unele rezerve vis-a-vis de aptitudinile în exercitarea funcției electorale a doi dintre candidați, Miron Vitalie și Postolache Vasile.

Potrivit legislației, membrii Comisiei Electorale Centrale sînt desemnați cu votul majorității deputaților aleși.

Mandatul componenței CEC a expirat în luna iunie a acestui an, însă a fost prelungit cu 90 de zile, din cauza perioadei electorale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?