Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Chicu, către Sandu: ”tratați cu seriozitate problema asigurării cu gaze a țării în sezonul rece”

14 iun. 2022,, 14:00   Politică
4200 0

Fostul premier Ion Chicu a venit cu acuzații dure în adresa ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

„Republica Moldova plătește cel mai mare preț Gazpromului din toți cumpărătorii, care au contract permanent cu monopolistul rus, iar pe dominator îl satisfac condițiile propuse lui Miller de el însuși”, a declarat Chicu.

„Dominatorul a revenit din Baku și ne spune, că „mai bun preț ca la ruși, nu găsim”. Moldova plătește cel mai mare preț Gazpromului din toți cumpărătorii, care au contract permanent cu monopolistul rus.

Nici Germania, nici Ungaria, nici Serbia, nuci Turcia, nici țările din CSI - nimeni nu plătește un asemenea preț. Din mesajul apropiatului Maiei reiese, că ei nu au de gînd să renegocieze cu rușii Contractul actual dezastruos. Pe ei îi satisfac condițiile, „propuse lui Miller de ei însăși”, cînd îl dominau.

Maia Sandu - tratați cu seriozitate problema asigurării cu gaze a țării în sezonul rece următor. Alte 4 miliarde de lei pentru a plăti prietenilor lui Spînu de la Gazprom în bugetul țării nu mai sînt. La iarnă, va trebui de întors, deja, la bănci miliardele pe care voi acum le împrumutați la 19% dobîndă”, a menționat Ion Chicu.


13
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?