Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Care va fi atitudinea Rusiei față de Moldova în viitorul apropiat. Opinia unui deputat al Dumei de Stat

24 mar. 2021,, 11:30   Politică
3176 1

Federația Rusă va continua să urmeze o politică echilibrată, constructivă cu Moldova, cu conducerea sa, dar construirea relațiilor moldo-ruse depinde și de deschiderea Chișinăului oficial și a autorităților țării, de dorința lor de a găsi compromisuri și de a căuta nișe reciproc avantajoase în cooperare.

Această opinie a fost exprimată de către deputatul Dumei de Stat a Federației Ruse, Artem Turov, care în emisia studioului Sputnik a analizat cum procesele geopolitice care au loc pe continentul european va afecta Republica Moldova și și-a făcut o prognoză în privința relațiilor moldo-ruse în contextul discuțiilor între Moscova și Bruxelles, în limbajul sancțiunilor, transmite Noi.md.

"Pentru Rusia, poporul moldovenesc este un frate, avem o istorie comună, o religie și o temelie culturală. Federația Rusă va continua să urmeze o politică echilibrată, constructivă cu Moldova, cu conducerea sa", a declarat deputatul Dumei de Stat.

Interlocutorul a mai amintit că construirea relațiilor moldo-ruse depinde de deschiderea Chișinăului oficial și a autorităților țării, de dorința lor de a găsi compromisuri și de a căuta nișe reciproc avantajoase în cooperare.

"Am avut multe realizări în anii precedenți, în special în ceea ce privește susținerea producătorilor agricoli moldoveni din Rusia. Este clar că recentele declarații ale ministrului rus de Externe Lavrov se referă în primul rînd la Uniunea Europeană, care a luat o poziție destul de neconstructivă", a adăugat parlamentarul rus.


Potrivit lui Turov, politica UE față de Rusia este construită unilateral și se bazează pe mișcarea de sancțiuni promovată de Bruxelles.

Trebuie remarcat faptul că ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, după discuții cu omologul său chinez Wang Yi, a declarat că Rusia nu are relații cu UE ca organizație, Bruxelles le-a distrus. În același timp, Moscova este întotdeauna gata să restabilească aceste legături.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?