X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Care este neajunsul programului guvernului Gavrilița. Opinie

9 feb. 2021,, 12:30   Politică
3595 5

Programul de activitate al noului guvern al Moldovei, format de candidata la funcția de prim-ministru Natalia Gavrilița, este scris de persoane cu experiență în diverse proiecte de asistență tehnică finanțate de partenerii noștri străini, are o structură simplă și clară, un stil clar de construcție a propozițiilor, Programul conține un set de măsuri concrete, dar în același timp are un neajuns specific tuturor programelor: conține promisiuni că se va da tuturor și mult, dar practic nu se spune nimic despre cum vor fi cîștigați banii.

Această opinie a fost exprimată pe pagina sa de pe rețelele de socializare de către expertul independent, fostul vicepremier, ex-ministru al Economiei Moldovei, Alexandr Muravschi, transmite Noi.md.

El a menționat că în partea introductivă a programului se spune că sarcina guvernului este de a stopa criza, de a curăța instituțiile statului de corupți și de a pregăti alegeri anticipate sincere și corecte.

Alexandr Muravschi a amintit că alegerile ordinare urmează să aibă loc în anul 2023, adică peste doi, maxim 2,5 ani. Alegerile anticipate în mod natural vor avea loc mult mai devreme. Cu toate acestea, a spus el, programul include astfel de activități, pentru realizarea cărora este nevoie de minim cinci ani.
De asemenea, în mai multe puncte ale programului, guvernului i se atribuie funcții care sînt prerogativa Parlamentului sau a organelor judiciare și a organelor procuraturii.

Potrivit fostului vicepremier, ex-ministru al Economiei Moldovei, lista activităților propuse spre implementare creează impresia că autorii au hotărît să includă în ea tot ce au auzit sau au visat.


El a atras atenția asupra faptului că multe activități se realizează de mult timp, unele nu sînt la timpul lor, iar altele nu au sens.

"Se pare că autorii au dorit să îngrădească teritoriul în așa fel, încît orice alt partid sau orice alt guvern în elaborarea programelor lor să se afle mereu în pericolul de a fi acuzați de plagiat. O astfel de tehnică poate că e bună în știință, dar e inutilă sau chiar dăunătoare în administrația publică. Programul are un dezavantaj tradițional pentru toate programele: promisiuni de a da tuturor și mult, dar aproape nimic despre cum să cîștige", a spus Alexandr Muravschi.

El a spus că nu vede nici un sens în analiza detaliată a fiecărei secțiuni în scopul îmbunătățirii, deoarece rezultatele votării în Parlament nu vor fi determinate de componența Guvernului și de programul său, ci "știți voi de ce".
"Vom trăi și vom vedea", a conchis fostul vicepremier, ex-ministru al Economiei Moldovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?