Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Iohannis: Voi pleda pentru deschiderea negocierilor de aderare la UE cu Ucraina și Republica Moldova pînă la finalul anului 2023

10 oct. 2023,, 21:15   Politică
2408 0

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că la Consiliul European din decembrie va pleda pentru deschiderea negocierilor de aderare la UE cu Ucraina și Republica Moldova pînă la finalul anului 2023, transmite Agerpres.

„Astăzi am reconfirmat sprijinul politic și practic al Romîniei pentru deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Ucraina și Republica Moldova pînă la finalul anului 2023. Voi pleda personal pentru această decizie la Consiliul European din decembrie. Este o decizie care va confirma progresele înregistrate de Ucraina și Republica Moldova în ciuda condițiilor extrem de dificile. Este și o decizie strategică pentru Uniunea Europeană", a spus șeful statului la conferința de presă comună cu omologul ucrainean, Volodimir Zelenski.

El a arătat importanța implementării cuprinzătoare a reformelor necesare aderării la Uniunea Europeană, în vederea asigurării rezilienței statului și a societății ucrainene.

Cei doi președinți au discutat și despre rezultatele Summitului NATO de la Vilnius.

„Aprofundarea relației politice și practice dintre Ucraina și Alianță este o decizie istorică", a spus Iohannis.

5
0
0
0
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?