Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

Grosu, despre demararea negocierilor de aderare la UE: noi trebuie să ne facem temele

12 dec. 2023,, 08:00   Politică
2388 0

După premierul Dorin Recean, nici speakerul Igor Grosu nu mai este sigur că pe 15 decembrie Republica Moldova va primi aviz pozitiv privind demararea negocierilor de aderare la UE.

Ezitările vin din cauza poziției Ungariei, care a anunțat astăzi repetat că nu va susține o decizie pozitivă pentru Ucraina. Republica Moldova merge la pachet cu țara vecină, iar un veto pentru aceasta înseamnă automat o amînare și pentru Chișinău.

„Indiferent că va fi decizia pe 15, că va fi în martie, noi trebuie să continuăm să ne facem temele pentru acasă. Am realizat 94% din obiectivele înaintate. Rămîn 6%, dar foarte consistente, cum ar fi reforma Justiției. Sîntem în contact permanent cu autoritățile ungare. Zic să păstrăm răbdarea și vom afla. Au loc discuții, se găsesc soluții, au loc și acțiuni. Procesele sînt foarte dinamice și contează fiecare zi, fiecare oră. Dra, vreau să precizez ca să fie foarte clar - indiferent de decizie, UE rămîne alături de RM”, a declarat Igor Grosu, liderul PAS, la ÎnProfunzime de la Protv.

0
0
0
1
28

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?