Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Dodon, despre invalidarea mandatului lui Năstase: Cine sapă groapă altuia, singur cade în ea

20 iun. 2018,, 09:18   Politică
8931 14

Decizia judecății în privința alegerilor din Chișinău ridică multe semne de întrebare.

Este declaraţia şefului statului, Igor Dodon, şi a fost făcută în contextul invalidării alegerilor pentru primăria Chişinăului.

„Noi cunoaștem care sînt încălcările lui Andrei Năstase, dar care sînt încălcările lui Ion Ceban? Daca s-a mers pe aşa decizii cardinale, de ce Ion Ceban nu a fost declarat cîștigător al alegerilor, odată ce contracandidatul lui a fost exclus pentru încălcarea legislației? Nu exista nicio plîngere, contestare în instanţă împotriva lui Ion Ceban”, a scris Dodon pe o reţea de socializare.

Igor Dodon declară că după această decizie „Andrei Năstase a fost victimizat și izbăvit de povara conducerii Chișinăului, căreia el nu i-ar fi făcut față, din cauza incompetenței sale și lipsei de experiență administrativă”.

„Totodată, înțelegem că cineva se teme tare ca socialiștii să nu beneficieze de sprijin din străinătate în alegerile parlamentare. Precedentul lui Năstase, care a profitat de susținere directă de la politicieni străini în campania electorală, eurounioniștii de la guvernare l-au considerat prea periculos în perspectiva parlamentarilor. Știți proverbul moldovenesc: cine sapă groapă altuia, singur cade în ea”, a adăugat preşedintele ţării.


Amintim că mandatul noului primar ales al Chișinăului, Andrei Năstase, nu a fost validat de instanța de judecată.

Potrivit judecătorului, legalitatea alegerilor din data de 3 iunie nu se confirmă.

Hotărîrea poate fi atacată la Curtea de Apel în termen de o zi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?