Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Diacov, îndemnat să semneze un denunț împotriva lui Plahotniuc. Reacție

3 sep. 2019,, 15:29   Politică
11316 5

Deputatul blocului ACUM, Sergiu Litvinenco, l-a îndemnat pe democratul Dumitru Diacov să semneze un denunț împotriva fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc.

Litvinenco susține că acesta ar fi un pas demn din partea democraților, pe cînd Diacov spune că trebuie „să dețină date” pentru acest pas. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

Inițial, Diacov a declarat că, democrații au obiecții față de coaliția de guvernare și nu este exclus că vor mai veni cu moțiuni de cenzură”, după moțiunea simplă împotriva ministrei Finanțelor, Natalia Gavriliță.

„La început îmi păreau foarte simpatici – cu Harvard, cu Oxford. Dar iată chiar ultimele acțiuni cu aeroportul, și declarațiile guvernanților…”, a spus democratul.

În acest sens, Sergiu Litvinenco a menționat că la Ministerul Justiției a fost creată o comisie care analizează căile legale prin care contractul de concesionare a aeroportului poate fi reziliat sau anulat.


„Ca să fie foarte clar, cine era la Ministerul Economiei în 2013 – 2014, domnule Diacov? Acum se analizează să se găsească modalități de anulare a contractului, fie reziliere în cazul în care vom constata că acest investitor, partener de afaceri a fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc. Contractul, din cîte am înțeles, e făcut de o așa o manieră că nu poți să-l contești. Cu toate acestea, Guvernul e hotărît să inițieze acest lucru”, a menționat deputatul ACUM.

Totodată, Litvinenco a venit cu un îndemn pentru democrați.

„Ar fi un pas demn din partea PDM să depună un denunț împotriva dlui Plahotniuc”, a explicat el.

„Vă chem să fiți mai constructivi. Trebuie să am date”, a răspuns Diacov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?