Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Deputat PAS: „Nu te poți autoproclama bașcan, călcînd în picioare legile Republicii Moldova”

17 mai. 2023,, 09:30   Politică
2966 1

Legile Republicii Moldova trebuie respectate și aplicate, iar alegerile trebuie să fie libere și corecte, a spus deputatul PAS, Dorian Istratii, în urma perchezițiilor efectuate de CNA la Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei. „Nu te poți autoproclama bașcan, călcând în picioare legile țării”, a subliniat acesta.

„Dușmanii acestui popor, dușmanii țării noastre trebuie să cunoască că noi avem lege și ea trebuie respectată și aplicată!

Alegerile trebuie să fie libere și corecte, doar conform legislației în vigoare, fără cumpărarea voturilor, fără decedați votanți în listă, fără cetățeni care fizic se aflau peste hotare dar figurează că au votat. Gruparea criminală organizată Șor a găsit o slăbiciune în Unitatea Administrativ Teritorială Găgăuzia”, a scris deputatul, pe Facebook, notează tv8.

Reamintim că deputații Adunării Populare a Găgăuziei au votat unanim o rezoluție prin care sprijină decizia CEC a Găgăuziei de a recunoaște rezultatele alegerilor pentru funcția de bașcan al regiunii.

Fostul deputat al Adunării Naţionale, Serghei Burgudji, a spus că hotărârea de a susține decizia CEC a Găgăuziei nu are forță juridică.


Tot pe 16 mai, în cadrul perchezițiilor în UTA Găgăuzia, ofițerii CNA au ridicat documente în cadrul anchetei privind finanțarea ilegală a campaniei electorale pentru alegerea bașcanului din regiune, mai exact listele alegătorilor de la Judecătoria Comrat. Potrivit CNA, există bănuieli rezonabile, precum că în ele au fost incluse persoane decedate, dar și care se află peste hotare, iar voturile ar fi fost exprimate în numele acestora.

El a precizat că rezultatele alegerilor trebuie aprobate de Curtea de Apel Comrat.

4
1
0
1
24

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?