X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Confirmat! Dan Perciun ar putea deveni ministru al Educației și Cercetării

14 iul. 2023,, 14:05   Politică
3377 0

Deputatul PAS, Dan Perciun confirmă că a purtat discuții cu premierul Dorin Recean, în vederea preluării funcției de ministru al Educației și Cercetării.

Parlamentarul a declarat pentru TV8 că el nu este singurul candidat pentru fotoliul de șef la Educație. Potrivit lui, mai sînt și alți candidați cu care se poartă discuții la această oră.

Parlamentarul spune că discuții au fost și mai continuă și cu alți posibili candidați, iar o decizie finală va fi luată la începutul săptămînii viitoare.

„Am văzut informațiile care au apărut pe internet, am avut și eu eventual anumite discuții, dar nu există încă o decizie finală și cred că luni va fi decizia luată. Sunt în discuții mai multe candidaturi”, a spus Dan Perciun.

Fiind întrebat dacă ar fi tentat să ocupe fotoliul de ministru al Educației și Cercetării, Perciun a spus: „Întrebarea e complicată, nu sînt sigur că mi-aș dori, mă flatează ideea, e un domeniu în care am mai lucrat anterior, eu am mai lucrat la Ministerul Educației. Dar, în egală măsură sînt și oameni mai potriviți. Pînă luni o să ne determinăm”.


Referindu-se la plecarea celor trei miniștri de la Educație, Infrastructură și Afaceri Interne, parlamentarul a spus că au fost anumite discuții la fracțiune, dar ar fi corect ca premierul Dorin Recean să spună totuși motivele care au stat la baza deciziei de plecare.

„Presupun că sînt mai multe circumstanțe, aspecte poate legate de oportunitate politică, poate că și anumite așteptări care nu au fost pe deplin realizate. Pe de altă parte, în viziunea mea, toți acești trei miniștri au avut rezultate bune pe sectorul lor. Urmează premierul să ofere mai multe detalii”, a declarat Perciun.

Reamintim că astăzi Prim-ministrul Dorin Recean a aunțat astăzi că trei miniștri și-au depus mandatul.

Este vorba despre ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală; ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco; precum și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija.

0
0
0
0
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?