X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

Perciun a vizitat două licee: Ce a discutat cu profesorii și elevii

15 mai. 12:15   Societate
2366 0

Îmbunătățirea infrastructurii școlare, măsurile de susținere a cadrelor didactice din sistem, dar și alte aspecte legate de procesul educațional au fost abordate de ministrul Dan Perciun cu cadrele didactice și elevii din două licee din orașul Anenii Noi – ,,Mihai Eminescu” și ,,Andrei Straistă”.

Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu” este cea mai mare instituție de învățămînt din raion, cu o rată de promovare la BAC de 94,87% în anul trecut, fiind frecventat de peste 1000 de elevi, transmite provincial.md

Liceul se numără printre cele 35 de instituții selectate de Ministerul Educației și Cercetării în Rețeaua Școlilor Model. Dan Perciun le-a vorbit angajaților instituției și elevilor despre planurile de modernizare a liceului, asta însemnînd investiții în infrastructură, schimbarea conținuturilor educaționale, echipamente digitale de ultimă generație, săli de curs, laboratoare performante, terenuri de sport etc. Un subiect aparte al discuțiilor a vizat combaterea fenomenului ,,bullying” și a violenței în școli, precum și acțiunile întreprinse de minister în acest sens.

Oficialul a mers și la Liceul Teoretic ,,Andrei Straistă” care este frecventat în prezent de circa 300 de elevi. Instituția are doar clase de liceu, fiind singura de acest fel din raion. Ministrul a discutat cu profesorii și elevii despre investițiile pe care urmează să le facă MEC cu sprijinul partenerilor de dezvoltare în școlile din țară.

Dan Perciun s-a referit și la cele mai recente modificări operate de către MEC în beneficiul absolvenților din clasa a XII-a ce dețin un certificat cu recunoaștere internațională a competențelor lingvistice în limbi străine sau a competențelor specifice în domeniul informaticii. Astfel, aceștia vor fi scutiți de la ultimele teze semestriale la limba străină și, respectiv, informatică.


Discuțiile au vizat și activitatea consiliilor elevilor. Ministrul a menționat că noul regulament de funcționare a acestora a îmbunătățit semnificativ mecanismele de participare a tinerilor la luarea deciziilor în comunitățile lor școlare.

La final, Dan Perciun a venit cu un mesaj către absolvenții claselor a XII-a, în care i-a îndemnat să meargă la pedagogie și să beneficieze de toate oportunitățile acestei profesii, inclusiv de o serie de măsuri guvernamentale menite să îmbunătățească condițiile de studii și de trai, precum: alocarea indemnizației unice de 200 mii de lei, dublarea burselor, renovarea căminelor studențești ș.a.

2
1
0
2
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?