Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Ce este în neregulă cu acuzarea persoanelor de îmbogățire ilicită în Moldova?

1 iun. 2022,, 14:00   Politică
3476 0

Atunci cînd o persoană este acuzată de îmbogățire ilicită, ea trebuie reținută după ce au fost adunate probele corespunzătoare, dar în Moldova totul se întîmplă invers: mai întîi persoana este arestată și doar apoi începe căutarea dovezilor vinovăției sale.

Această opinie a fost exprimată de juristul Ion Dron, în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune" de la postul de televiziune NTV-Moldova, transmite Noi.md

"Cînd vine vorba de îmbogățire ilicită, atunci, vorbind pur juridic, reieșind din principiul criminologiei, trecem de la dovezi la persoană, colectăm dovezi și o reținem. Iar la noi, totul se întîmplă invers. Arestăm persoana și apoi începem să căutăm dovezi. Și noi nu reușim să eradicăm acest lucru în Moldova de douăzeci de ani", a spus juristul.

Potrivit lui, începând de prin anii două mii, în Moldova există o formă perversă de interpretare a acestui principiu de dovezi împotriva celui vinovat.

"Cînd vine vorba despre îmbogățirea ilicită, trebuie să aduni dovezi, să chemi persoana, îi poți declara că este acuzată și poți rezolva problema cu arestarea sa sau poți trimite cazul în instanță. La noi această persoană este reținută, o țin în arest timp de 3-4 luni. Se pune întrebarea, dacă aveți toate dovezile, iar îmbogățirea ilegală nu este o dovadă a martorilor, este o dovadă a documentelor. Adică, dacă înaintezi astfel de acuzații unei persoane, atunci trebuie să mergi pe această cale. Iar ceea ce se întîmplă acum în țară dovedește că oamenii sînt acum mai ocupați de forme, nu de conținut. Deoarece pe fondul creșterii prețurilor, trebuie să oferi ceva oamenilor: pîine și circ. Circ ei încearcă să le ofere, dar nu prea reușesc, pentru că omul este flămînd", a menționat Ion Dron.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?