Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Ce spune Maia Sandu despre o eventuală demitere a Guvernului Gavrilița

12 sep. 2022,, 17:38   Politică
3345 0

Șefa statului Maia Sandu dezminte zvonurile precum că Guvernul condus de Natalia Gavrilița va fi demis, iar în funcția de prim-ministru va fi numit Dorin Recean.

„Aceste informații circulă din prima zi a acestui Guvern, lansate de tovarăși, care nu au cu ce se ocupa”, a declarat Maia Sandu într-un interviu oferit televiziunii din regiunea Găgăuză, transmite Unimedia.

„Acest Guvern a reușit să ajute oamenii să depășească criza energetică din iarna trecută. Acest Guvern a administrat foarte inteligent criza refugiaților, ceea ce au spus și alte țări și organizații internaționale, chiar dacă a fost greu. Acest Guvern ajută sectorul privat, afectat economic de război. A majorat pensii, indemnizații, ajutoarele sociale, din puținele resurse pe care le are bugetul și, pe de altă parte, lucrează pe reforme. Desigur că sunt probleme, oamenii vor mai mult, dar în acest Guvern sunt oameni cinstiți, muncesc de dimineața pînă seara ca să ajute. Unora le iese mai bine, altora mai puțin, deja doamna prim-ministră va decide dacă va veni cu remanieri”, a declarat Maia Sandu.

Prim-ministra Natalia Gavrilița, la fel, a respins informațiile din spațiul public despre o eventuală schimbare de Guvern. „Zvonurile despre plecarea mea sunt exagerate”, a spus oficiala.

Și liderul PAS, Igor Gorsu, a declarat că Guvernul Gavrilița rămîne în funcție, dar ambii nu au exclus faptul că vor urma și alte remanieri.


Discuțiile despre o eventuală schimbare a Guvernului s-au intensificat după ce ministra Mediului, Iuliana Cantaragiu, a demisionat la doar o zi după ce a fost luată la rost de șefa Executivului, în plină ședință de Guvern.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?