Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ciocoi, despre numărul de secții din diasporă: „E nevoie de discuții”

10 iun. 2021,, 07:38   Politică
3235 7

Premierul Aureliu Ciocoi spune că este nevoie de o discuție între reprezentații MAIEIE și membrii CEC pentru a vedea cîte secții de vot pot fi deschise peste hotarele țării la scrutinul parlamentar.

Ciocoi afirmă că nu este nevoie de atît de mulți bani pentru deschiderea mai multor secții, iar activitatea logistică poate fi preluată de MAEIE, fără a fi nevoie de o finanțare adițională de la CEC, transmite Noi.md cu referire la Unimedia.

„Situația e una simplă, toată corespondența care a existat între MAEIE și CEC, spune foarte clar că ministerul în urma multiplelor consultări cu misiunile diplomatice și organizații din afară, reprezentanți ai diasporei, au ajuns la concluzia că MAIEIE consideră necesar de a menține cel puțin același număr de secții care a existat la scrutinul prezidențial.

Totodată, noi am transmis anexele, recomandările plus sugestiile în urma discuțiilor purtate cu membrii diasporei prin care se arată clar că există necesitatea majorării secțiilor de vot în localitățile unde s-au epuizat buletinele de vot înainte de închiderea programului și unde inclusiv după închiderea, au rămas mulți oameni în stradă.

146 de secții, deja e bine, nici această decizie nu a fost consultată cu MAEIE, cu toate că domnul Eugeniu Revenco a participat la ședința CEC, totuși sperăm și noi la o cooperare mai strînsă în sensul identificării unei soluții amiabile.


Aș pleda între o discuție deschisă cu membrii CEC pentru a vedea care este numărul inclusiv în condițiile în care se află Guvernul.

Bani pentru deschiderea secțiilor nu este nevoie atît de mult, activitatea logistică o preia MAEIE și nu este nevoie de finanțare adițională de la CEC.

Nu există limite financiare pentru a deschide orice număr de secții de votare pe care îl poate acoperi MAEIE prin resurse proprii logistice, rămîne doar de văzut care este necesarul optim pentru secții de votare”, a declarat Ciocoi, la Cutia Neagră de la TV8.

CEC a aprobat marți creșterea numărului secțiilor de vot în diaspora de la 139 la 146. Proiectul a fost votat cu opt voturi pro și unul împotrivă. Asta în timp ce oamenii au protestat în fața sediului pentru a solicita majorarea numărului de secții la 190.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?