Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Blocul „Renato Usatîi” a contestat la Curtea de Apel hotărîrea CEC privind secțiile de votare pentru diasporă

9 iun. 2021,, 16:45   Politică
2863 5

Blocul electoral „Renato Usatîi” a contestat la Curtea de Apel Chișinău hotărîrea din 8 iunie 2021 a Comisiei Electorale Centrale de reducere a numărul secțiilor de votare pentru diasporă. Într-un live pe o rețea de socializare, Usatîi a declarat că cere să fie deschise 190 de secții de votare peste hotare, așa cum a recomandat Ministerul de Externe.

Marți, 8 iunie, CEC a decis majorarea numărului secțiilor de votare pentru alegătorii din străinătate, care vor participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. În acest fel, CEC a hotărît organizarea a 146 secții de votare în afara țării.

A fost suplinit numărul secțiilor de votare pentru Republica Federală Germană și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord cu cîte 3 unități. Totodată, au adăugate 2 secții de votare în Republica Franceză și o secție de votare în Republica Italiană, localitatea Rimini.

Deasemenea a fost exclusă secția de votare în or. Oradea (România) și o secție în or. Atena (Republica Elenă).

Precizăm că la 5 iunie, CEC a decis deschiderea a doar 139 de secții de vot. Decizie care a fost contestată în instanță de către mai mulți concurenți electorali. În același timp, timp de două zile în fața CEC au avut proteste, iar manifestanții au cerut majorarea secțiilor de votare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?