Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Lovitură pentru Topală de la Ceban: Ar putea rămîne fără milioane de lei

30 dec. 2019,, 13:30   Politică
3513 0

Doi agenți economici care administrează trei rute de transport de pasageri în municipiul Chișinău și beneficiază de subvenții de milioane din partea autorității locale ar putea fi lipsite de aceste venituri. Primarul general Ion Ceban a cerut să fie reevaluate contractele cu firmele respective și schimbate condițiile.

„Acesta este un dezastru. Cineva a luat rutele profitabile de la municipalitate și noi încă le dăm bani pentru asta. Aflăm scheme de genul ăsta una după alta… Cine stă în spate? Topală stă în spate…Verificați contractele”, a cerut Ion Ceban la ședința operativă a Primăriei, transmite Noi.md cu referire la TV8.

Autoritățile municipale subvenționează trei rute de autobuz: una urbană nr.23 și două suburbane nr.10 și nr.28. Prima primește aproximativ 11 milioane de lei de la Primăria Chișinău, iar celelalte două – cîte 5-6 milioane de lei.

Ruta nr. 23 este administrată de compania „Valindicom”, iar celelalte două de SRL „Ruta-Prim”, controlată de familia liberalului Iurie Topală, fost director al Căilor Ferate. Contractele au fost semnate de municipalitate cu cele două firme în anii 2013-2014.


De asemenea, primarul Ion Ceban a cerut să fie purtate discuții cu administratorii rutelor care nu respectă programul stabilit în contracte.

„Sînt mai mulți agenți privați care nu ajung la ora stabilită în suburbii. Dacă nu respectă condițiile o să-i înlocuim în decurs de o lună, cu transport public sau privat”, a atenționat Ceban.

Iurie Topală se arată indignat de declarațiile primarului Ion Ceban, făcute astăzi la ședința Primăriei și afirmă că a scris anterior mai multe scrisori autorităților prin care a cerut să fie sistată activitatea celor două rute de autobuz pe care le gestionează „Ruta-Prim”, pentru că activează în pierdere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?