X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Rusia și Ucraina comentează atacul cu dronă asupra Tiraspolului

17 mar. 21:01 (reactualizat 17 mar. 22:04)   Politică
5533 0

Atacul cu dronă asupra unui aerodrom din Tiraspol este o încercare de a agita situația din Transnistria și de a semăna panică în rîndul alegătorilor la alegerile prezidențiale din Rusia.

Despre aceasta a declarat purtătoarea de cuvînt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

"În mod evident, atacul cu dronă asupra aerodromului din Tiraspol, în urma căruia a fost distrus un elicopter de transport transnistrean, este o încercare de a agita situația din Transnistria și de a semăna panică în rîndul celor care votează la alegerile prezidențiale rusești din această regiune", a declarat Maria Zaharova într-un comentariu pe site-ul Ministerului rus de Externe.

Potrivit acesteia, acest lucru nu a afectat determinarea cetățenilor ruși, dintre care, de altfel, peste 220.000 de persoane locuiesc în Transnistria, de a merge în continuare la secțiile de votare.

"Declarațiile autorităților moldovenești cu privire la presupusa neimplicare a regimului de la Kiev în acest atac par ridicole. Toată lumea știe că acesta pierde pe cîmpul de luptă, este în disperare și agonie, de aceea a început să recurgă la metode exclusiv teroriste", a spus ea.


La rîndul său, reprezentantul Direcției principale de informații a Ministerului ucrainean al Apărării, Andrei Iusov, a declarat că atacul cu dronă asupra unei unități militare de la Tiraspol a fost o provocare din parte Rusiei.

În același timp, Centrul pentru combaterea dezinformării a declarat că Rusia însăși a comis o provocare în Transnistria prin atacul unei unități militare cu o dronă kamikaze.

"Principala logică a acțiunilor Kremlinului este de a agrava situația la nivel informațional, deoarece Federația Rusă nu are un coridor în Transnistria pentru a efectua provocări de natură militară", a subliniat centrul.

Potrivit acestora, anume prin răspîndirea de știri false rușii încearcă să efectueze provocări și să manipuleze spațiul informațional.

Biroul Politici de Reintegrare al Moldovei a comentat informațiile privind explozia la unitatea militară din Tiraspol, în urma căreia a fost incendiat un elicopter, menționînd că nimeni nu a atacat regiunea transnistreană și că acest incident este o încercare de a provoca frică și panică în regiune.

Biroul Politici de Reintegrare din Moldova a declarat că a contactat alte organe de stat din Moldova și, după ce a studiat imaginile video și a făcut schimb de informații, poate comunica faptul că incidentul în cauză este o încercare de a provoca frică și panică în regiune.

După cum s-a menționat, echipamentul militar prezentat în imagini nu mai este în funcțiune de mai mulți ani.

"Autoritățile de la Chișinău, în contact cu partea ucraineană, nu confirmă faptul unui atac asupra regiunii transnistrene", a declarat Biroul Politici de Reintegrare din Moldova.

Anterior s-a anunțat că astăzi pe teritoriul uneia dintre unitățile militare din Tiraspol a avut loc un incendiu provocat de o explozie.

Potrivit mass-mediei transnistrene, s-a stabilit preliminar că explozia a avut loc în urma unui atac cu o dronă kamikaze, al cărei zbor a fost înregistrat dinspre "Podul Trifoiului".

În urma atacului, a fost lovit un elicopter, care a ars complet. Forțele de ordine ale regiunii nerecunoscute RMN au anunțat că atacul a avut loc asupra unui elicopter vechi, care era staționat în stare nefuncțională.

Nu s-au înregistrat victime. Organele de ordine publică se află în lucru. A fost deschis un dosar penal.

Anterior s-a raportat că astăzi a avut loc un incendiu pe teritoriul unei unități militare din Tiraspol în urma unei explozii. Potrivit mass-mediei transnistrene, s-a stabilit preliminar că explozia a avut loc în urma unui atac al unei drone kamikaze, care zbura din direcția "Podului Trifoiului".

În urma atacului, a fost lovit un elicopter și a ars complet. Forțele de ordine ale autoproclamatei RMN au anunțat că atacul a avut loc asupra unui elicopter vechi, care era parcat în stare nefuncțională.

Nu au fost înregistrate victime. Organele de drept investighează acest incident. A fost deschis un dosar penal.

5
3
1
3
24

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?