X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Vor solicita miniștrii cabinetului Gavrilița compensații la plata facturilor?

20 oct. 2022,, 16:43 (reactualizat 24 oct. 2022,, 05:00)   Politică
6122 0

În speranța micșorării poverii financiare cauzate de scumpiri, majoritatea moldovenilor mizează pe ajutorul ce urmează a fi acordat prin intermediul platformei compensații.gov.md.

Am încercat să aflăm dacă și membrii cabinetului de miniștri se vor folosi de acest instrument, dat fiind că nu există anumite îngrădiri privind acordarea compensațiilor.

Premierul Natalia Gavrilița a menționat pentru Noi.md că decizia de a accesa sau nu compensațiile rămîne la discreția părinților săi, cu care locuiește în aceeași casă. „Nu, încă nu am reușit să mă înregistrez. Locuiesc împreună cu părinții mei și, de fapt, ei trebuie să se înregistreze, este decizia lor”, a relatat șefa Guvernului.

Și ministrul de Interne, Ana Revenco, s-a arătat indecisă, dar a precizat că e bine să existe un asemenea mecanism de sprijin pentru populație.

„Eu nu m-am înregistrat încă, dar părinții mei da. Nu am ajuns încă la acest subiect, agenda îmi este ocupată cu altele, dar este bine să știu că există această alternativă, este important ca cei care sînt în linia întîi de nevoi să poată să se înregistreze”, a punctat Ana Revenco.


De cealaltă parte, ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a menționat că s-a dezis deja de compensații și a completat și o cerere în acest sens, iar ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a declarat că posibil se va întregistra pe platformă.

Totodată, în contextul crizei energetice prin care trece țara, i-am întrebat pe demnitarii de la Guvern ce acțiuni au întreprins pentru a economisi resursele energetice, dacă țin cont de recomandările specialiștilor în vederea raționalizării consumului nu doar atunci cînd sînt la birou, dar și în viața de zi cu zi. Vedeți în reportajul video ce au răspuns miniștrii.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?