TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Usatîi a recunoscut că a purtat negocieri cu Plahotniuc

Liderul „Partidului Nostru” Renato Usatîi a recunoscut în public că a susținut cu Vladimir Plahotniuc negocieri cu privire la revenirea sa în Moldova.

El a declarat acest lucru în cadrul emisiunii „Politica” cu Natalia Morari de pe postul de televiziune TV8, relatează Noi.md.

„Negocierile au fost foarte complicate. Am adoptat decizia privind negocierile cînd mergea campania electorală la Bălți pentru alegerile anticipate ale Primarului. Era luna aprilie”, a spus Renato Usatîi.

Totodată, el a declarat că decizia privind negocierile cu Plahotniuc nu a fost o hotărîre a lui Usatîi. „Nu este hotărîrea mea, a fost o decizie colectivă adoptată de oamenii din structurile de forță cu care am cooperat pe marginea a două dosare, în unul dintre care Plahotniuc avea statutul de inculpat în FR.

Mi s-a spus: dacă vrei să revii în politică noi îl arestăm ori tu trebuie să-l convingi că vei reveni acasă și vei fi de 100 de ori mai ascultător decît Dodon. El trebuie să vadă pericol în persoana ta”, a declarat Renato Usatîi.


Referindu-se la faptul că el a fost inițiatorul dialogului cu Plahotniuc, Usatîi a spus că a transmis informația că este dispus să vorbească, iar peste două-trei săptămîni a fost sunat de Andrian Radu – fostul consilier al lui Plahotniuc.

Potrivit lui Usatîi, ei comunicat din aprilie pînă în septembrie-octombrie. Despre acest lucru știau trei persoane din anturajul „Partidului Nostru”. Potrivit lui Usatîi, negocierile au luat sfîrșit în octombrie. El susține că este vorba despre operațiuni de cercetare la Moscova și nu despre negocierile personale ale lui Usatîi.

Potrivit liderului „Partidului Nostru”, i s-a propus să vină la Moldova și să se predea procurorilor, iar Președintele țării, Igor Dodon, urma să afle despre arestul lui Usatîi și să-l vadă în închisoare.

Renato Usatîi a recunoscut că a vorbit cu Plahotniuc și Iaralov încă în iarna anului curent, cînd se desfășura campania electorală pentru alegerile parlamentare. El a refuzat să vorbească despre conținutul acestei discuții, menționînd doar că „a înțeles că băieții au probleme”. „Noi am vorbit despre revenirea mea acasă și alte subiecte. Discuția a durat 15-20 de minute. Tot ce se propunea, se discuta, a eșuat. Nu am ajuns la o înțelegere”, a menționat Usatîi.

Potrivit lui, el nu a reușit să ajungă acasă și nu a reușit să-l atragă pe Plahotniuc în una dintre cele trei țări ale UE, unde acesta ar putea fi arestat. Usatîi a spus că nu-i pare rău că a purtat negocieri cu Plahotniuc, iar scopul lor a fost să revină acasă, dar nu pentru ca Dodon să fie speriat cu el.

Totodată, Usatîi consideră că dacă și-ar dori să facă parte din planul lui Plahotniuc pentru ca Dodon să aibă 15 de deputați în Parlament și nu 35, atunci în toamna anului trecut, în septembrie-octombrie el ar fi acasă. „Aș fi făcut două cercuri prin țară, mi-aș fi reîntors ratingul pe care l-am pierdut, deoarece nu am fost în țară 3 ani și mă rupeau în bucăți și Dodon, iar mai exact Partidul Socialiștilor, ar sta în Parlament cu 15 mandate și nu cu 35”, - a declarat Usatîi.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load