COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171  INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6867

Unde va activa Ciocoi după încheierea mandatului de premier interimar

7 aug. 16:00   Politică
3354 1

Fostul premier interimar, Aureliu Ciocoi, afirmă că nu are regrete din perioada în care a exercitat funcția și predă cu demnitate cheia biroului următorului prim-ministru.

Întrebat ce urmează după ce pleacă de la șefia Guvernului, oficialul a spus că revine la ministerul Afacerilor Externe, scrie unimedia.info.

„Regrete nu am, poate de ordin uman că s-a putut de făcut mult mai multe, dar din păcate acest calificativ de interimar nu ne-a lăsat să facem mai multe.

Ca prim-ministru interimar mă văd în situația de a preda cu demnitate cheia de la birou următorului prim-ministru și cu demnitate și sentimentul de datorie împlinită transmitem Moldova următoarei garnituri - una funcțională.

Fiind diplomat de carieră revin înapoi la ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene în funcția din care am fost detașat în 2018, în funcția de ambasador cu misiuni speciale”, a declarat Ciocoi.


În ultima zi în care premierul Ion Chicu mai asigura interimatul funcției, președinta Maia Sandu l-a desemnat pe Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, să îndeplinească și interimatul funcției de prim-ministru.

Aureliu Ciocoi a fost consilierul președintelui Igor Dodon pentru politică externă, apoi - ministru al Afacerilor Externe în Guvernul Chicu, funcție din care a demisionat și a revenit la Președinție. În toamna acestui an, Ciocoi a revnit în fruntea ministerului diplomaților.

Anterior el a deținut funcția de ambasador al Republicii Moldova în China și în Statele Unite ale Americii.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽