COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6741

Aureliu Ciocoi spune că în Fondul de rezervă al Guvernului nu sînt bani

7 aug. 13:15   Economie
1545 2

Fostul premier interimar Aureliu Ciocoi a atenționat noul Guvern că Fondul de rezervă și cel de intervenții este gol. O declarație în acest sens a fost făcută la o emisiune de la Moldova 1.

„Fondul de rezervă al Guvernului este golit. E zero, practic. Viitorul guvern în cazul în care va avea nevoie să facă plăți neprevăzute pur și simplu nu o să aibă de unde. Este necesar de a suplimenta fondul de rezervă cu o sumă corespunzătoare, ca să poată rezista pînă la sfîrșitul anului curent, să poată face plățile necesare, inclusiv, vedeți ce se întîmplă cu ploile, grindina”, a spus Ciocoi.

Acesta a mai adăugat că și Fondul de Intervenții este gol, după ce s-au achitat bani pentru cei care au avut de suferit în urma calamităților naturale, dar și indemnizații pentru medicii care au activat în perioada pandemică.

Guvernul a aprobat în cadrul ședinței din 16 iunie proiectul prin care se alocă, din fondul de rezervă al Guvernului, mijloace financiare în sumă de 9,5 milioane de lei în vederea finanțării programelor de compensații demarate în cadrul Programului de stat „Prima casă”.

Totodată, Guvernul a alocat bani și pentru desfășurarea scrutinului parlamentar. Inițial 70 milioane de lei, iar apoi a fost adăugată suma de 22 milioane lei.


Guvernul Gavrilița a primit ieri votul de încredere din partea deputaților.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽