X 
Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Un lider socialist o îndeamnă pe Maia Sandu să fie sinceră

18 aug. 2020,, 10:42   Politică
8631 5

Pentru Maia Sandu presa este liberă doar în măsura în care să difuzeze poziția ei și a formațiunii pe care o conduce.

Opinia a fost expusă de liderul fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, ca reacție la amenințările liderului PAS că va ataca în judecată presa care a scris că această a promovat în perioada cînd era premier modificări la Codul Funciar prin care străinilor de li se dădea mînă liberă în a cumpăra terenuri agricole în Moldova.

Socialistul spune într-o postare pe pagina sa de socializare că în loc să dea răspuns la întrebările despre cum a susținut agricultorii în perioada cînd a condus Guvernul, Sandu a reacționat isteric și cu amenințări la adresa instituțiilor media.

”Culmea e că Maia Sandu a amenințat presa cu judecata, doar pentru că a difuzat o știre din briefingul nostru de presă. Halal de "politician pro-european", cum se poziționează Maia Sandu. Nu dă niciun gram pentru libertatea de exprimare și libertatea presei. Pentru Sandu, presa e liberă doar în măsura în care să difuzeze poziția ei și a PAS. La adresa mea au sunat în presă multe insulte, multă informație falsă și calomnioasă. Cu mass media trebuie de discutat, de explicat, nu de atacat mereu în judecată, doar pentru că nu-ți place o știre în care ești vizat”, a scris Furculiță.

Potrivit deputatului PSRM, Sandu s-a supărat că a spus adevărul despre ea că a închis peste 200 de școli în timp ce a fost ministru al Educației și a susținut în Guvern lichidarea mai multor spitale.


”Și asta este purul adevăr, care este bine știut de cetățeni. Dar să revenim la tema agricultorilor. Maia Sandu evită insistent să vorbească despre ce a făcut ea pentru agricultori. În asemenea condiții, sînt nevoit să o îndemn pe Maia Sandu să răspundă cetățenilor (nu mie, ci oamenilor țării noastre) la cîteva întrebări:

- În perioada în care ați fost prim-ministru, ați vizitat agricultorii din Nordul țării, ale căror roade au fost distruse de grindină?
- Care este suma compensațiilor pe care le-a achitat Guvernul Sandu fermierilor care au avut de suferit de pe urma grindinei de anul trecut?
- Care a fost bugetul pentru subvenționare în agricultură pe perioada mandatului Dumneavoastră de șef al Guvernului?
- Spuneți clar, susțineți ca cetățenii străini să primească dreptul să cumpere terenuri agricole în Republica Moldova?

Cetățenii țării merită să afle răspuns la aceste întrebări. Îndrăzniți, fiți sinceră!”, a scris deputatul PSRM.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?