Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Un avocat cere demisia lui Stamate

2 feb. 2022,, 14:03   Politică
7058 1

Avocatul Ilie Rotaru cere demisia deputatei Olesea Stamate din funcția de președinte a Comisiei juridică, numiri și imunități a Parlamentului.

Într-o conferință de presă la IPN, Ilie Rotaru a declarat că există dovezi că Olesea Stamate este cea care a promovat-o pe Natalia Moloșag în funcția de avocat al poporului – numire soldată cu o demisie în urma unui scandal. Iar recent a condus noul concursul pentru selectarea candidaților la funcția de avocat al poporului.

Ilie Rotaru spune că a decis să participe la concursul pentru selectarea avocatului poporului deoarece și-a dorit, din această funcție, să demaște mimarea reformei justiției și alte ilegalități care se au loc. A prezentat toate actele necesare și a susținut și interviul în fața comisiei. În opinia sa, întrebările care i-au fost adresate au fost „primitive”, iar criteriile de evaluare au fost evazive.

„A fost un concurs de ochii lumii, cu rezultate stabilite dinainte”, afirmă Ilie Rotaru. Potrivit lui, din cei doi candidați selectați, învingător posibil va fi Alexandru Zubco, care în 2017, cînd „Vlad Plahotniuc conducea Moldova și toată justiția”, a devenit șef de secție, apoi de direcție în Oficiul Avocatului Poporului.

„Justiția la noi este foarte independentă. Ei fac ce vor acolo. Noi trebuie să vorbim nu despre independența justiției în Republica Moldova, ci trebuie să vorbim despre legalitatea în justiție. Deoarece la capitolul legalitatea justiției stăm foarte, foarte prost. Legalitatea justiției Moldovei este egală cu zero. Judecătorii fac ce vor în dosare concrete, mai ales în dosare penale, ca și procurorii”, afirmă Ilie Rotaru, acuzînd partidul de la guvernare că doar mimează reforma justiției.

Acesta s-a referit și la Strategia privind asigurarea independenței și integrității sectorului justiției pentru anii 2022-2025 și la Planul de acțiuni pentru implementarea acesteia. Potrivit lui Ilie Rotaru, conținutul documentului este plagiat din strategia elaborată de „locotenenții lui Plahotniuc”, avizată pe timpul guvernării Partidului Socialiștilor, fiind adăugate unele pasaje.

6
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?