X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Tusk spune că în R. Moldova ar trebui organizate alegeri parlamentare anticipate

17 iun. 2020,, 23:46   Politică
8442 22

Președintele celui mai numeros grup din Parlamentul European, Grupul PPE, Donald Tusk, spune că R. Moldova are nevoie de o majoritate pro-reformistă și pro-europeană solidă care să fie reprezentativă pentru popor. Totodată, acesta subliniază că parlamentul actual este nefuncțional, iar cea mai bună soluție este întoarcerea către popor și să fie lăsați oamenii să decidă ce vor.

Oficialul european menționează că partidele membre PPE din R. Moldova trebuie să fie unite înaintea alegerilor prezidențiale din noiembrie, ceea ce ar fi un test electoral semnificativ.

Declarația sa fost făcută pe pagina sa de Twitter, după o videoconferință de astăzi a partidelor membre PPE, cu o zi înainte de reuniunea la nivel înalt a Parteneriatului Estic. La conferință au participat și Maia Sandu cu Andrei Năstase. Partidele pe care aceștia le conduc fac parte din familia PPE.

Tot în cadrul Summit-ului PPE de astăzi, Tusk menționează că s-a discutat despre planul de redresare și bugetul viitor al UE înaintea Consiliului European și s-a raportat despre situațiile interne din toată Europa cu privire la COVID-19.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?