Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Turul 2: CEC amînă acreditarea mai multor veterani în calitate de observatori

7 noi. 2020,, 13:30   Politică
4934 0

Deși în cadrul ședinței de sîmbătă Comisia Electorală Centrală (CEC) urma să acrediteze mai mulți observatori naționali din partea Asociației obștești „Forța Veteranilor”, subiectul a fost amînat. Propunerea a venit din partea secretarului CEC, Maxim Lebedinschi.

Mai exact, Maxim Lebedinschi a făcut referire la incidentele care au avut loc în primul tur de scrutin, din 1 noiembrie, cînd ar fi fost blocat accesul mai multor cetățeni din stînga Nistrului la secțiile de vot deschise pe teritoriul controlat de autoritățile de la Chișinău. Acesta a propus ca subiectul să fie examinat în prezența președintelui asociației, care și-ar fi încălcat, astfel, angajamentele, scrie agora.md.

Vicepreședintele CEC, Vladimir Șarban, a fost însă de altă părere, menționînd că nu au fost constate definitiv pretinsele încălcări comise de veteranii care aveau statut de observatori. Mai mult, a făcut referire la faptul că și atitudinea unui deputat din Federația Rusă, acreditat în calitate de observator, a fost depășită.

„Cazul la care v-ați referit dvs, acolo era implicat și un observator din partea unui concurent electoral. Eu nu mă refer la comiterea unei infracțiuni. CEC este instituția care decide acreditarea sau nu a observatorilor. Eu nu am propus excluderea absolută sau respingerea cererii. Eu am propus să solicităm informații cu privire la circumstanțele care s-au produs”, a explicat Lebedinschi.

Într-un final, examinarea subiectului a fost amînată cu cinci voturi pro și două abțineri.


Menționăm că, în cadrul primului tur al alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie, s-au înregistrat altercații la Varnița, acolo unde fusese deschisă o secție de vot pentru cetățenii din regiunea transnistreană. Totodată, fusese blocat accesul transportului dinspre Bender.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?