X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Tulbure, despre posibila plecare a lui Iurie Reniță din coaliția de guvernare

3 oct. 2019,, 10:41   Politică
3666 2

Dacă Iurie Reniță, la fel ca și Octavian Țîcu, ar fi cinstiți pînă la capăt, ei ar fi trebuit să-și depună mandatele de aleși ai poporului. Această opinie a fost exprimată, într-un comentariu exclusiv pentru eNews, de către analistul politic Alexei Tulbure.

„Cred că plecarea lui Țuțu și posibila plecare a lui Reniță este o dezvoltare foarte pozitivă a situației, o evoluție. Aceștia sînt niște organisme străine în blocul ACUM și cu atît mai mult străinătate în coaliția de guvernare PSRM-ACUM. Aceștia sînt persoane distructive, periculoase pentru unitatea majorității parlamentare.

Nu trebuie să ne mire faptul că astfel de oameni pleacă. Nu pot decît să salut acest lucru și cred că ei ar trebui să încerce să se regăsească în alte proiecte politice și să nu încurce ițele în guvernul actual. Este surprinzător altceva - cum ei în general au ajuns pe listele parlamentare, ce fel de „filtru” le-a permis să ajungă în fotoliile de deputați parlamentari?

Iar faptul că acești domni părăsesc coaliția, nu face decît să contribuie la reducerea numărului de momente iritante în cadrul alianței socialiștilor și a dreptei. Și acest lucru este numai spre binele țării.

În general, dacă Reniță și Țîcu ar fi fost sinceri pînă la sfârșit, ei și-ar fi depus mandatele de deputat și ar fi început să-și construiască cariera politică, ca de obicei, de la zero, în cadrul unor formațiuni politice ale căror obiective le împărtășesc”, menționează Tulbure.


Reamintim că deputatul Iurie Reniță a declarat că este împotriva semnării acordului de coaliție între socialiști și ACUM, precum și împotriva ca blocul ACUM să-l promoveze pe președintele Dodon pe arena internațională. În plus, „avînd în vedere toate circumstanțele”, Reniță nu a exclus retragerea sa din facțiunea platformei DA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?