X 
Arşiţa stiri: 185
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1412

Reniță: ”În actualul Executiv se impun remanieri guvernamentale”

11 iun. 2022,, 14:30   Politică
7868 0

În actualul Executiv se impun remanieri guvernamentale, pentru că incompetența unor miniștri pune în pericol vectorul proeuropean al Republicii Moldova.

Este opinia fostului ambasador Iurie Reniță, potrivit căruia greșelile guvernării favorizează venirea la putere a stângii politice. Reniță sugerează guvernării să dea dovadă de flexibilitate și să colaboreze cu oameni din afara partidului, în caz contrar, forțele revanșarde pro-ruse ar putea să preia majoritatea în Parlament, notează IPN.

Ex-deputatul Iurie Reniță spune că PAS deține toată puterea în stat, însă reformele întârzie să apară din cauza lipsei de competență și voință politică. Potrivit fostului ambasador, greșelile guvernării favorizează forțele de stânga, care se consolidează și obțin capital politic pe seama gestionării proaste a crizelor cu care se confruntă Republica Moldova.

„Au o prezență parlamentară incredibilă de 63 de mandate, au Președinția, Guvernul, au totul. De ce nu vedem reforme? Dacă au fost anihilate schemele, dacă nu mai este hoție la nivel înalt, unde-s banii? Acești bani ar trebui să se regăsească în bugetul de stat. Îmi doresc PAS-ul să reușească, dar prin incompetența multor miniștri, consolidează corupția. Prin incompetență sunt favorizate și forțele revanșarde, coloana a 5-a, care vine în forță la putere. Sondajele deja îngrijorează. La doar un an de zile în prim-plan apar Dodon și Șor, ies în față partidele moscovite, de extremă-stânga”, a spus Iurie Reniță în cadrul emisiunii „Rezoomat cu Ileana Pîrgaru” de la RliveTV.

Iurie Reniță spune că remanierile guvernamentale sunt imperios necesare, iar în echipa Executivului ar trebui să se regăsească persoane profesioniste, nu persoane selectate după criteriul obedienței partinice.

„La un an de zile de la preluarea mandatului, sunt miniștri care se comportă ca niște ong-iști. Lipsa de experiență și de competență este vădită în actualul Guvern, cu excepția a 2-3 miniștri. Oameni întâmplători, în schimb, docili și înregimentați politic PAS-ului. Actuala guvernare s-a autoizolat, nu comunică cu persoane din afara PAS-ului. Însă aceasta este o mare greșeală. Odată intrat în actul guvernării trebuie să manifești flexibilitate și disponibilitate pentru dialog și conlucrare, ceea ce nu se întâmplă ”, a mai spus diplomatul.

Anterior, premierul Natalia Gavrilița a menționat că, deocamdată, nu sunt planificate remanieri guvernamentale. Șefa Executivului a spus că în condiții de criză economică și de securitate, echipa guvernamentală rămâne consolidată și acționează în interesul cetățenilor.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав