X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

"Tovarășii" lui Șor din raportul Kroll - în fruntea listei pentru parlamentare (DOC)

27 dec. 2018,, 17:50   Politică
4499 5

Partidul politic Șor și-a făcut publică, astăzi, lista candidaților pentru alegerile parlamentare din februarie 2019.

Ilan Șor - unul dintre principalii condamnați în dosarul „miliardului” conduce lista alături de oamenii săi de încredere - figuranți și ei raportul Kroll-1.

Este vorba despre primarul comunei Jora de Mijloc, Marina Tauber despre care Kroll spune că ar fi luat un credit neperformant de aproape 70000 de euro. Maria Albot - cea care era mandatată să efectueze cele mai dubioase tranzacții ale companiilor lui Șor implicate în frauda bancară se află pe locul patru în listă. Pe locul șase o găsim pe Regina Apostolova despre care Kroll spune că a luat un credit neperformant de aproape 5 milioane de lei.

Un alt om din grupul lui Șor figurant în raportul Kroll, este Veaceslav Lupov, aflat pe poziția a 12-a, tot el fiind și candidat pe circumscripția uninominală Taraclia. Pe locul trei este propus Petru Jardan, directorul Avia Invest, compania care administrează aeroportul internațional Chișinău după concesionare. Lista Națională a candidaților partidului Șor pentru înregistrarea în cursa electorală numără 53 de persoane.

În lista se regăsește și avocatul lui Șor, Denis Ulanov. Deocamdată partidul nu a făcut publică lista celor care își vor încerca norocul pe cele 51 de circumscripții electorale.


Judecătoria Chișinău, oficiul Buiucani, a emis pe 21 iunie 2017, o hotărîre prin care actualul primar de Orhei a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare. În aceeași zi, Ilan Șor a fost eliberat din arest la domiciliu, iar pînă la pronunțarea sentinței definitive se află sub control judiciar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?