X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ţîrdea către Plahotniuc: Resemnează-te cu soarta și viitoarea sentință a justiţiei libere!

30 iul. 2019,, 12:10   Politică
3536 4

Fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, a jefuit Moldova timp de 15 ani, şi-a supus justiția, și-a pus la puşcărie toţi oponenţii, a „pompat” miliarde din țară și trebuie să se resemneze cu soarta și viitoarea sentință a justiţiei libere, fără a da vina pe Moscova și Rusia pentru toate necazurile.

O astfel de opinie a fost exprimată de deputatul Parlamentului din partea Partidului Socialiștilor, politologul Bogdan Ţîrdea, care a comentat declarația lui Vladimir Plahotniuc, care astăzi și-a depus mandatul de deputat, transmite Noi.md.

„Astăzi, Vladimir Gheorghievici, tot el „Păpuşarul”, tot el „Coordonatorul”, tot el „Magnificul”(după cum era supranumit în conducerea Partidului Democrat) a decis să-şi depună mandatul de deputat. Se pare că exemplul său va fi urmat de „apostolii” săi: A. Candu, C. Botnari („Borsetka”), V. Andronachi. V.Plahotniuc acuză Moscova și Rusia de toate necazurile sale. Chipurile, Rusia vrea să pună mîna pe justiție, pe instanțele de judecată, pe forțele de securitate. Starea actuală este, susţine dînsul, nu o deoligarhizare, ci o ocupație rusească! Acuzaţiile domnului păpușar împotriva Rusiei trezesc nedumerire.

1) Tot Moscova l-a obligat să primească cetățenia rusească?

2) Iar exportul de vin în Rusia, la începutul anilor 1990, și profiturile nebune de atunci tot a fost o sugestie a Kremlinului?


3) Și cînd, în 2006, a stabilit contacte cu grupul criminal organizat „Solnţevo” și a intrat sub supravegherea Biroului francez al Interpolului? Atunci tot Rusia l-a obligat să o facă?

4) Astfel, în 2010, el a negociat cu S. Narîşkin cu privire la crearea alianței PDM-PCRM. Acordul de fapt a fost, practic, încheiat. Este Kremlinul care l-a implorat pe Plahotniuc să o facă sau invers?

5) Și spălarea a 70 de miliarde de dolari ai mafiei ruseşti prin băncile moldovenești (Laundromat) cine a organizat-o??? Să fi fost chiar Kremlinul controlat de Banca Națională a Moldovei?

6) Și cel mai cotat post TV - Primul (Prime) - cine l-a controlat? Sau Moscova l-a ameninţat pe Vlad Gheorghievici cu răfuială fizică, insistînd ca acesta din urmă să preia postul și să cîștige milioane?

7) Și cine le-a produs ruşilor federalizarea în 2016, și apoi în 2019 (5 iunie)? Duhul sfînt?

8) Și cine a cîștigat sute de milioane de dolari din energia electrică prin Energokapital? Or, aceştia sînt separatiștii controlați de Moscova!

9) Și cine şi-a făcut PR-campanii cu vedete ruseşti (Baskov, Kirkorov, Galkin) la alegeri ??? Sau Rusia l-a forţat?

De fapt, dumneata, Vlad Gheorghievici, timp de 15 ani ai jefuit această țară, nu Moscova. Ai subjugat justiția, ți-ai pus şa închisoare toți oponenţii, ai furat miliardul, nu Moscova. Vei fi surprins, dar toată lumea a înțeles. Prin urmare, resemnează-te cu soarta. Și, da,și cu viitoarea sentință a justiţiei libere”, a subliniat Bogdan Ţîrdea pe pagina sa dintr-o reţea de socializare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?