X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Stepaniuc: Opoziția răspîndește falsuri despre Acordul de împrumut moldo-rus

30 apr. 2020,, 16:00   Politică
4272 10

Deputații opoziției prin metode manipulatorii fac politică și campanie electorală într-o perioada cînd Moldova are nevoie de resurse și soluții, afirmă fostul vicepremier Victor Stepaniuc.

Potrivit lui, aceștia răspîndesc intenționat ori din incompetența falsuri despre Acordul de împrumut moldo-rus.

Victor Stepaniuc menționează că verificarea oportunităților condițiilor contractuale, în baza teoriei dreptului contractelor nu ține de competență Curții Constituționale. Aceste condiții, prevederi din orice contract, din orice Acord sînt rezultatul negocierilor părților.

De asemenea, Codul civil al Republicii Moldova nu este aplicabil tratatelor interstatale, așa cum afirmă deputații Plîngau, Litvinenco și alții, subliniază Stepaniuc.

„Pentru soluționarea juridică a unor conflicte și nentelegeri între părți în cazul tratatelor internaționale se aplică art.66 al Convenției de la Viena (1969), care clar stipulează mecanismul de rezolvare a litigiilor prin intermediul Curții Internaționale de Justiție. (Convenția de la Viena cu privire la dreptul tratatelor, încheiată la Viena la 23 mai 1969”, explică Stepaniuc.


Analistul politic a dezmințit afirmația precum că Acordul semnat atentează la suveranitatea Republicii Moldova, așa cum spune deputatul Sergi.Sîrbu.

"Afirmația este eronată și manipulatorie. Conform art.2 și 60 ale Constituției Republicii Moldova, „Art 2 (1) Suveranitatea naţională aparţine poporului Republicii Moldova, care o exercită în mod direct şi prin organele sale reprezentative, în formele stabilite de Constituţie.

Art.60 (1) Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului Republicii Moldova şi unică autoritate legislativă a statului.
Prin ratificarea Acordului de împrumut dintre R.Moldova și Federația Rusă, Parlamentul, care este organul reprezentativ suprem al poporului nu a transmis nimănui, niciunei puteri străine împuternicirile și drepturile sale suverane", argumentează el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?