TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Sîrbu nu a fost lăsat din nou să participe la ședința CSS

Președintele Comisiei parlamentare pentru securitate și ordinea publică, Sergiu Sîrbu, a fost dat afară de la ședința Consiliului Suprem de Securitate, din cauza unui conflict de interese legat de piața asigurărilor.

"În calitate de președinte al Comisiei parlamentare securitate și ordine publică și membru din oficiu al CSS, am fost invitat să particip la ședință și mi-a fost prezentată ordinea de zi. Era vorba despre două subiecte — situația pe piața financiar-nebancară și criza de la Calea Ferată din Moldova. Am considerat necesar să propun includerea a încă unui subiect pe ordinea de zi, cel privind răpirea judecătorului ucrainean Ceaus, care a provocat un mare scandal, inclusiv la nivel internațional.

N-am apucat să particip, însă, la discuții, deoarece președintele Maia Sandu mi-a cerut să părăsesc ședința, invocînd același motiv stupid, adică un presupus conflict de interese legat, de această dată, de piața asigurărilor.

I-am spus doamnei președinte că nu am niciun conflict de interese și că sînt gata să declar asta pe propria răspundere și sub răspundere penală, dacă este necesar.

I-am transmis doamnei Sandu că înțeleg foarte bine că face acest lucru din răzbunare și din cauza că avem viziuni politice diferite și că, dacă mi-ar fi invocat acest argument ar fi fost mult mai credibilă și poate aș fi fost dispus să-l accept", a scris Sîrbu pe rețelele de socializare.


Deputatul a mai declarat că va refuza, în semn de protest, să participe la viitoarele ședințe ale CSS.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load