X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Şevciuk: Plahotniuc și Guşan erau legaţi prin interese de afaceri (VIDEO)

25 iun. 2019,, 14:10   Politică
6115 0

Fostul șef al autoproclamatei Republici Moldoveneşti Nistrene, Evgheni Şevciuk, într-un interviu acordat RISE Moldova, a declarat că nu Moldova, ci Transnistria a fost regiunea cea mai afectată de sistemul politic.

„Cînd, în anul 2012, am devenit preşedinte al Transnistriei, m-am așteptat ca cei care au jefuit regiunea să plece. Din păcate, acest lucru nu a fost posibil. Era nevoie de acţionat prin metode chirurgicale”, a spus Şevciuk într-un interviu exclusiv pentru RISE Moldova, transmite point.md.

„Astăzi, în Transnistria, nu există nici o concurență nici în mass-media, nici în politică, nici în economie – totul a fost privatizat de structura oligarhică. Transnistria este un califat al cărui religie sînt banii. Resursele financiare ale companiei Sheriff sînt mai mari decît întregul buget al Transnistriei”, a spus Şevciuk.

„În regiune, situația este mai complicată decît în Moldova. Nimeni nu efectuează acolo careva controale sau monitorizări, ceea ce face posibile tot felul de fărădelegi, care întrec tot ce şi-ar putea permite orice forță politică din Moldova. Prin urmare, cea mai afectată regiune din sistemul politic nu este Moldova, ci Transnistria”, este de părere fostul lider transnistrean.

„Califul local împinge judecătorii, procurorii la acțiuni ilegale, în timp ce ei înșiși stau în umbră, îi şantajează pe oameni prin articole penale, bucurîndu-se de milioane de venituri, pe care le ascund în Europa. Vorbesc aici despre Guşan și anturajul acestuia”, a spus Şevciuk.


Întrebat ce interese de afaceri au avut Guşan și Plahotniuc, Şevciuk a răspuns: „Sute de milioane de dolari erau scoase din Transnistria prin Moldova, precum și băncile din Odessa. Astfel de sume fără însoţirea sistemului financiar, serviciile speciale din Moldova au fost identificate şi blocate. Acolo există un interes nu politic, ci unul material. Cei de la Chişinău au venituri din fluxurile care merg din Transnistria”.

Evgheni Șevciuk a anunțat, de asemenea, că intenționează să se întoarcă în Transnistria în viitorul apropiat. „Dacă vom depune eforturi, regimul din Transnistria nu are viitor", a subliniat Şevciuk.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?