X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Serebrian anunță cînd vor fi aprobate compensațiile pentru fermierii din stînga Nistrului

15 apr. 20:29   Societate
2443 0

Autoritățile de la Chișinău vor compensa integral cheltuielile fermierilor ce au terenuri agricole amplasate după traseul Camenca-Tiraspol, care vor plăti taxe vamale așa numitelor autorităților din stînga Nistrului.

Declarația a fost făcută de vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, la o emisiune de la Radio Moldova. Totodată, oficialul a anunțat că săptămîna viitoare ar urma să fie aprobată suma compensațiilor acordate agricultorilor, notează Noi.md cu referire la realitatea.

„Va fi un ajutor în trei tranșe, două dintre care vor fi oferite în acest an, în primul semestru și cel de-al doilea, a treia tranșă care poate fi mai mare va fi oferită la începutul anului viitor. Deci, în funcție de volumul de producție agricolă transportată peste autostrada Camenca-Tiraspol, ținînd cont de tarifele pe care le-au impus, am alocat din fondul de reintegrare o anumită sumă care trebuie încă aprobată. Este o sumă care acoperă integral cheltuielile acestor oameni”, a declarat Oleg Serebrian.

Amintim că, la 1 ianuarie au untrat în vigoare modificările la Codul Vamal al Republicii Moldova, potrivit cărora agenții economici din regiune vor plăti taxe pentru importul și exportul mărfurilor, așa cum o fac celelalte companii din Republica Moldova, fapt care a nemulțumit Tiraspolul. Nerecunoscutele autorități de acolo au spus că această măsură va provoca pagube mari în bugetul regiunii separatiste și au impus taxe suplimentare pentru fermierii ce au terenuri agricole amplasate după traseul Camenca-Tiraspol.

3
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?