X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Sandu și Năstase vor fi supuși unui test de integritate

18 sep. 2018,, 10:35   Politică
2753 0

Filtrul de integritate pentru un „Parlament curat” va fi trecut nu doar de potențialii candidați pentru fotoliile de deputați în viitorul Legislativ, ci și de liderii formațiunilor PPDA și PAS. Declarația a fost făcută de către președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Glavnoe” de la TVC 21.

Sandu a precizat că fiecare dintre membrii celor două partide au trecut cîte un filtru intern de integritate.

„Și PAS și PPDA are cîte un filtru intern. Acum urmează ca toți membrii celor două partide să treacă un filtru comun. Cetățenii nu au încredere în agenții și în instituțiile de stat. Singurele forțe în care se mai crede sînt activiștii civici și jurnaliștii de investigație. Cu toții vom trece prin primul filtru, și eu, și Andrei Năstase”, a declarat Maia Sandu.

Liderul PAS a explicat cine sînt persoanele care vor evalua eligibilitatea celor care trec prin filtrul de integritate.

„Cîteva organizații non-guvernamentare care lucrează împreună cu jurnaliști. Noi nu știm cine sînt acești jurnaliști. Inițiativa asta a fost mereu în perioada alegerilor, numai că partidele nu luau în serios profilele pe care le făceau jurnaliștii. În 2014, jurnaliștii au scris corect că unii candidați au probleme cu corupția și nu ar trebui să se regăsească în acele liste. Eu nu știu cine sînt ei, dar am încredere în acest proiect și în aceste organizații”, a specificat liderul PAS.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?