COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 588 000   INFECTAȚI 259 108(+166)   TRATAȚI 251 741     DECESE 6250(+3)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2824
Puterea stiri: 6421
Coronavirus stiri: 7307

Sandu, despre ultimele sale vizite: „O dovadă a deschiderii”

24 iun. 10:15   Politică
1512 12

Șefa statului a fost întrebată, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, despre rezultatele vizitelor sale recente în mai multe state europene.

La scurt timp după ce a avut vizite oficiale în Italia și Polonia, acolo unde s-a întîlnit cu președintele italian și premierul polonez, Maia Sandu a afirmat că „aceste vizite sînt o dovadă a deschiderii pe care o are comunitatea internațională în raport cu Republica Moldova”.

„Pentru ei faptul că eu am cîștigat alegerile pe un mandat anticorupție și pe reforma justiției este un semnal că societatea noastră chiar vrea să facă aceste reforme, vrea să construiască o justiție corectă și independentă și vrea să scape de corupție, și ei vor să ne susțină în acest efort al nostru”, a declarat ea în cadrul interviu.

Potrivit Maiei Sandu, au fost mai multe invitații, unele dintre care a trebuit să le amîne din cauza pandemiei, iar acum, că lucrurile un pic s-au mai clarificat, a ținut să meargă în aceste țări.

„Am mers în Italia inclusiv pentru că Italia este o țară membră a Uniunii Europene importantă atunci cînd se iau decizii, inclusiv în raport cu țările Parteneriatului Estic și este bine să avem acest sprijin la nivelul tuturor țărilor.


Am ținut să merg să le mulțumesc pentru sprijin, dar și să construim mai departe această colaborare pentru a crește susținerea Republicii Moldova la Bruxelles, în instituțiile Uniunii Europene”, a mai spus ea.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽