Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Sandu, despre transferurile politice: Arată a acte de corupere

6 apr. 2023,, 09:14   Politică
3567 0

„După mine, aceasta nu înseamnă democrație, asta arată mai mult a acte de corupere”.

Așa comentează președinta Republici Moldova, Maia Sandu, plecarea din PSRM și alăturarea unor deputați și primari din nordul țării la Mișcarea pentru Popor, o structură în jurul Partidului Politic Șor.

Șefa statului condamnă traseismul politic și spune că instituțiile statului lucrează pentru a combate finanțarea ilegală a partidelor politice, dar și acțiunile de corupere a aleșilor poporului, transmite nordnews.md.

„În istoria R. Moldova am văzut mai multe situații similare. În general, se poate întîmpla ca cineva să își schimbe preferințele politice, dar noi putem suspecta că aici e vorba de corupție pentru că am văzut în trecut și pentru că știm cum lucrează grupările criminale în R. Moldova, dar aceste lucruri trebuie dovedite și după asta sancționate. Președinția nu este instituția care poate să facă acest lucru, dar o poate face Procuratura, alte instituții ale statului și știm că se lucrează pentru a combate finanțarea ilegală a partidelor politice, pentru a combate acțiunile de corupere, dar încă e mult de lucru pe această parte. După mine, aceasta nu înseamnă democrație, asta arată mai mult a acte de corupție”, a declarat Maia Sandu, președinta R. Moldova.

Maia Sandu spune că parlamentarii de la Chișinău trebuie să activeze în interesul cetățenilor.

6
1
0
1
29

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?