Coronavirus stiri: 8126
Obiectiv european stiri: 322
Criza energetică stiri: 905

Sandu, despre decizia de ieri: „Ne oferă un sprijin mai mare din partea UE”

24 iun. 11:29   Politică
1851

„E un obiectiv spre care am mers mulți ani și pe care l-a susținut majoritatea cetățenilor”. Este declarația șefei statului, Maia Sandu și a fost făcută în cadrul unui briefing de presă.

Maia Sandu a mai adăugat că prin prin decizia de ieri, de a oferi R. Moldova statut de țară candidat la UE, țările europene și-au confirmat dorința de a ne sprijini în procesul de euro-integrare: „Cetățenii, instituțiile statului, societatea civilă au lucrat ani la rînd pentru a ajunge aici”.

„Acest eveniment nu schimbă peste noapte lucrurile în țara noastră, dar ne oferă un sprijin mai mare din partea UE pentru a consolida pacea, a îmbunătăți viața oamenilor. Statutul de țară candidată ne oferă o direcție clară de dezvoltare și mai important - speranță. Sîntem o țară mică care va fi în mai multă siguranță în familia UE. Apartenența la UE înseamnă să fim parte a pieții UE. Pentru cetățeni apropierea de UE în seamnă garantarea drepturilor și liberăților și mai multe oportunițări aici - acasă”, a declarat Sandu.

Întrebată ce condiții trebuie să îndeplinească țara noastră pentru aderarea la UE, Maia Sandu a declarat că: „Nu există condiții secrete, toate condițiile sînt în acordul care este public. Cele care vor veni vor fi la fel publice. Instituțiile UE sînt instituții transparente și nu este nimic de ascuns. UE și cetățenii RM își doresc ca țara să ajungă o democrație consolidată cu oportunități economice”.

„Locul RM este în familia UE, acum avem oportunitatea să schimbăm felul cum merg lucrurile în țara noastră. Succesul acestor schimbări nu este garantat, el depinde de fiecare din noi. Eu am încrederea că putem să o facem! Azi ne bucurăm, iar de mîine ne așteaptă o muncă grea și de lungă durată pentru construirea unei Moldove europene”, a adăugat Sandu.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав