Criza energetică stiri: 792
Preşedintele stiri: 3240
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

Sandu a discutat, la New York, cu Președintele Confederației Elvețiene, Guy Parmelin

22 sep. 2021,, 07:31   Politică
2393

În prima zi a sesiunii Adunării Generale a ONU, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut planificate mai multe întrevederi bilaterale.

Prima întrevedere a șefei statului a fost cu Președintele Confederației Elvețiene, Guy Parmelin, cu care a discutat cum să avansăm colaborarea dintre țările noastre în domenii de interes comun. Oficialii au convenit asupra sporirii relațiilor comercial-economice moldo-elvețiene. Totodată, s-a discutat despre intensificarea negocierilor privind acordul de liber schimb cu țările EFTA.

„Am remarcat, în context, programele de dezvoltare realizate cu sprijinul Elveției în țara noastră, în domenii precum aprovizionarea cu apă, educație, sănătate, migrație și altele. I-am mulțumit domnului Președinte pentru ajutorul generos oferit de Elveția pentru sprijinirea luptei cu pandemia - direct, dar și prin intermediul Organizației Mondiale a Sănătății și a platformei COVAX”, a spus Președinta Maia Sandu.

Șefa statului a mai menționat că Elveția este un partener de încredere cu care Republica Moldova dorește să dezvolte relații strînse și în continuare. „L-am invitat pe domnul Parmelin să viziteze Republica Moldova atunci cînd îi va permite agenda”, a încheiat doamna Maia Sandu.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав