X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Săgeți ascuțite între Dodon și Sandu. De ce se acuză reciproc

18 aug. 2022,, 08:14   Politică
4569 0

Șefa statului, Maia Sandu, susține că dacă Igor Dodon ar fi președinte acum, atunci acesta ar fi ajutat Rusia să folosească Republica Moldova în războiul împotriva Ucrainei, iar Ucraina ar fi răspuns.

Declarațiile au fost făcute în cadrului unui interviu acordat esp.md.

„Este tragic că între noi sînt persoane care susțin războiul, care consideră că se poate pur și simplu să ataci o altă țară, să distrugi orașe, să fie uciși copii, oameni. Nu știu cum s-a ajuns ca să fie oameni care susțin războiul. Eu înțeleg că propagandă, manipulare, dar cel mai de preț sînt viețile omenești, iar eu vreau ca să fie o guvernare pentru care viețile omenești este cel mai de preț lucru. Să ne gîndim ce avea să fie dacă astăzi domnul Dodon ar fi Președintele Republicii Moldova? Atunci ar fi ajutat Rusia, Rusia ar fi putut să folosească Moldova în acest război împotriva Ucrainei, iar Ucraina ar fi răspuns. Credeți că am avea pace astăzi dacă asemenea camarazi ar fi la putere? Noi facem tot ce ne este în puteri și sperăm că o să fie pace. Nu vă pot reda ce am simțit în Bucea și cîteva zile după Bucea”, a declarat Maia Sandu.

Fostul șef de stat, Igor Dodon, a venit cu o reacție la cele spuse de președinta Maia Sandu.

„Doamna președinte Sandu iarăși practică atacurile gratuite față de oponenții politici, pentru a camufla eșecul ei personal în guvernarea țării. O sfătuiesc pe doamna Maia Sandu să înceteze să facă populism discutînd despre mine. Ea poate demonstra într-un singur mod dacă este aptă politic sau nu – să facă viața oamenilor mai bună și mai ușoară. Dar se întîmplă invers, din păcate – viața oamenilor devine tot mai grea și mai grea.


Vreau să fie clar. Sub guvernarea socialiștilor, în Moldova era azi pace, ordine, liniște socială, prețuri mici la gaz și la produsele esențiale, ajutor pentru agricultori, fără inflație enormă, dar cu creșteri stabile de pensii și salarii. Am fi păstrat neutralitatea politică absolută, relații bune cu țările vecine, fără a pierde din avantajele economice cu Rusia”, a menționat Dodon.

9
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?