Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Republica Moldova contează pe ajutorul Federației Ruse privind soluționarea conflictului transnistrean

17 noi. 2021,, 13:29   Politică
3125 4

Republica Moldova mizează pe ajutorul Federației Ruse privind soluționarea conflictului transnistrean. Despre asta a anunțat șeful diplomației țării noastre în cadrul unei conferințe de presă susținută miercuri, 17 noiembrie, împreună cu omologul său rus, Serghei Lavrov.

„Poziția R. Moldova rămîne neschimbată, noi dorim să păstrăm integritatea teritorială a țării și să identificăm o soluție durabilă pentru reglementarea acestui conflict”, a declarat Nicu Popescu, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

La rîndul său, Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Federației Ruse a menționat că este mulțumit de dialogul purtat cu omologul său moldovean.

„Am simțit o dorință din partea autorităților din R. Moldova de a relua discuțiile în formatul 5+2. Federația Rusă va exercita în continuare misiunea de pacificare pe teritoriul transnistrean”, a subliniat Lavrov.

Menționăm că înaintea declarațiilor de presă, oficialii au semnat și o declarație cu ocazia aniversării a celor 20 de ani de cooperare și prietenie dintre Republica Moldova și Rusia.


Amintim că în perioada 16-17 noiembrie, ministrul de Afacerilor Externe al Republicii Moldova se află într-o vizită de lucru la Moscova, la invitația omologului rus, Serghei Lavrov.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?