Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Renato Usatîi: "Ei așteaptă semnalul lui Plahotniuc"

11 aug. 2023,, 08:30   Politică
6772 0

Fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, a avut întotdeauna, are și va avea un interes față de tot ce se întîmplă în Moldova.

O astfel de opinie a exprimat liderul "Partidului Nostru", Renato Usatîi, vorbind în cadrul emisiunii "По фактам" cu Iulia Fedorova, relatează Noi.md.

El a menționat că acest lucru se datorează faptului că această persoană și-a pierdut toate instrumentele nu numai pentru îmbogățirea personală, ci și pentru a putea cumva să se "vîndă" în afara țării, ca persoană care a decis totul aici și a controlat totul.

"Prin urmare, astăzi nu cred că Plahotniuc este mulțumit de rolul de victimă, care este astăzi și sper că va rămîne așa pentru tot restul vieții. Dacă, să zicem, inițial el a avut ideea de a crea un nou proiect politic, atunci după ce Statele Unite și alte țări au impus sancțiuni împotriva sa, el a trecut la planul B și încearcă să acționeze cumva", a spus Renato Usatîi.

Potrivit lui, cîteva sute de oameni ai lui Plahotniuc din Moldova, inclusiv primari ai unor sate, foști și actuali președinți de raion, au zburat la Plahotniuc în Ciprului de Nord și Istanbul.


"El trebuie să distribuie cumva acești oameni astăzi. Din informațiile pe care eu le-am primit, el le-a spus: "Trebuie să vă păstrați funcțiile, să angajați un număr maxim de persoane sub formă de consilieri de sat, de raion și așa mai departe, iar cînd vă voi dau un semnal, veți merge din nou acolo unde vă voi spune eu", a spus Renato Usatîi.

El a menționat că, dacă ar fi să se efectueze o investigație jurnalistică și de creat o organogramă a partidelor noi, atunci vom vedea că toate partidele noi, indiferent dacă au apărut în ultimele zile, în ultimii ani, sau au fost reformatate cele existente, sînt prezenți aceiași politicieni care au fost mai înainte.

"La început în partea de sus scrii: Comitetul Central al PCUS, adică Partidul Comuniștilor al lui Vladimir Voronin, apoi te uiți: cine a devenit socialist, care din socialiști a devenit "șorist", care dintre socialiști a devenit democrat, cine din PLDM a devenit din nou democrat.. Adică, aceiași oameni, în ultimii 30 de ani, au apărut la diferite alegeri doar sub nume diferite. Mereu au apărut în arenă, unii pentru ca să revină la sursa de venit, iar alții să-și consolideze cumva influența", a spus liderul Partidului Nostru.

21
1
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?